Saturday, December 15, 2007

Fästingar och den där Jesus.

Med Bebis framför datorn igen, jag kan lika gärna använda tiden till att göra ord i olika kombinationer. I vardagsrummet julpyntas det högljutt så där kan vi inte sitta. Bebis har dansats till sömns till Backstreet Boys. Japp. Vi fick lov att byta Lasse mot pojkarna från bakgården. Daugava hemsöker mig.

I helgen har vi varit på spännande studiebesök i Heteroland. Vi har varit på dop. Och nu vet vi att vi gör helt rätt i att inte döpa Bebis. Inte för att vi någonsin tvivlat men alltid trevligt att få nån slags smarthet bekräftad.

Jag hade aldrig varit på dop. Jag visste inte att man fortfarande döpte sina ungar. Så verkar det dock vara. Varenda brud i mammagruppen där min fru är med ska till kyrkan och skriva in sin lilla knodd. Vi undrar varför. Vår hypotes är att de gör det "bara för att". För att man ska. Vi tror inte att de tänkt igenom vad det betyder, att de inte gjort ett medvetet val. Kanske fördomsfullt, dömande och kanske helt fel, det vet man inte.

Det kändes som ett besök hos nån sekt. En massa snack om Gud och den där korsfäste stackarn, föräldrarna får säga att de vill att bebisen ska ingå i den svenska kyrkan och att det ska vara bebisens tro. Jag fattar inte grejjen. Den lilla skrek sig igenom tillställningen och föräldrarna såg ut som att de vill vara varsomhelst förutom just där.

Jag minglade. Är det nåt jag är kass på så är det kallprat och mingel. Jag är ändå nöjd med min insats. Den som är mest social i vår familj är helt klart Bebis. Inte minsta spår av blyghet, hon söker kontakt, pratar och flörtar. Hon sjöng med i "Guds kärlek är", käkade lite, sov och socialiserade. Satt själv i barnstolen medan vi mofflade gratis mat. Stora bruttan! Jag är så grymt stolt över mitt coola barn.

Det är intressant att studera heteros. Det är intressant att de tycker att vi är ovanliga och exotiska. Jag tycker att d e är annorlunda. Jag förstår inte koderna, jag undrar hur deras vardag ser ut, vad de pratar om och vad som gör att de älskar varandra. O m de älskar varandra. Kan de bekräfta varandra och vilken bekräftelse är de ute efter? Den som kvinna och man eller den som person och själ? Både och? Detta ämne kan utvecklas i det oändliga men jag får göra det en annan dag. När jag inte har bebis på armen och när jag inte behöver skriva med ett pekfinger. Serious pain i vänsterarmen.

Fru hos vårdcentralen pga ett fästingbett som ser illa ut. Skadedjur from the hot place down below, adopterad av ADHD-katten som Samlar Fästing. Förkylning råder i familjen och Bebis på min mage på nätterna lika med ingen sömn alls. Idag ska bilförsäkring betalas, skor köpas, dagis besökas. Crépes ska lagas.

3 comments:

Hejhopp said...

Heteros. Jag funderar också på det, om de bara gillar varandra som Kvinna och Man och inte som själ och själ. Men det behöver säkert inte finnas nån motsättning i det - även om det säkert finns de som tror att det räcker med att ha olika kön för att det ska fungera. Jag känner väl lite att när jag är med en kvinna så är det absolut själ och själ i fokus - men det finns ju också den där grejen att det är Kvinna och Kvinna också, som jag tycker är så himla fin. För mig symboliserar det REN kärlek.

Alun said...

Japp, I agree, med kvinna och kvinna är det lättare att känna själ och själ. Och det är den känslan jag vill ha. Eftersom mina erfarenheter med det motsatta könet är väldigt nära noll så vet jag inte riktigt hur det ser ut i såna föhållanden. Utifrån mina heterostudier får jag dock uppfattningen att det där med olikheter är nåt viktigt. Jag vill gärna ha olikheter oxå, men inte som nåt grundläggande. Jag vill vara på hyffsat samma nivå, jag vill ha förståelse och jag vill inte bara bli sedd som kvinna, jag vill bli sedd som hela mig. Det känns som att det skulle bli svårt tillsammans med en man som accepterar och lever inom heterosexualiteten som den ser ut i samhället i stort. Det där blev långt, otydligt och flummigt men ungefär så!

Hejhopp said...

Håller med! Absolut! Men gud vad vi misstror olikkönade par från att mötas själsligt! Haha! Dom som många gånger tror just att VI inte kan det just för att vi inte köpt konceptet "gud skapade man och kvinna"...

Jag vill också vara på samma nivå. Jag vill vara "samma sak" som den jag älskar, annars skapas bara avstånd.